İNGİLİZCENİZİ GELİŞTİRECEK NETFLİX DİZİ ÖNERİLERİ

İngilizcenizi Geliştirecek Netflix Dizi Önerileri

İngilizce gelişiminize katkı sağlayacağını düşündüğüm Netflix dizilerinin listesini paylaşıyorum. Sizler de önerilerinizi yorumlarda belirtirseniz harika bir derleme olur.

1. İngilizce seviyesi çok düşük olanların bile rahatlıkla takip edebileceği üç sevimli dizi:

When Calls the Heart (Özellikle öğretmenlerin ve umudu kaybetmemenin güzelliğini hatırlamak isteyenlerin izlemesini tavsiye ederim.)

Virgin River (Dizinin çekildiği kasabada yaşamayı çok isterdim!)

Lucifer (Cehennemden sıkılıp yeryüzüne tatile gelen Şeytan’ı ben çok sevdim. Herkesin içindeki iyiyi ve kötüyü sorgulamasına vesile olan güzel bir dizi.)

2. Metaforlara ve edebiyata aşıksanız: Anne with an A (Yanınızda bolca not kağıdı olsun! A’dan Z’ye her konuyu başarıyla ele alabilen şahane bir dizi.)

3. Ben daha çok günlük hayatta kullanılan, argo ifadeler içeren (slang terms) diziler izlemek istiyorum diyorsanız: 

How I Met Your Mother (Kaçıncı kez izledim, sayamadım…)

Prison Break (İçinde zekâ barındıran her işi severiz!)

Stranger Things (Bilim-kurgu ve fantastik severler için)

Unbreakable Kimmy Schmidt (İzlenecekler listemde)

4. İngiliz aksanına önem verenler için: Merlin (Geçmişte izlemiş olanlar yeniden, yeniden izleyebilir bence) Sherlock (Benedict Cumberbatch oyunculuğu der, susarım.) The Crown (Ben izlerken sıkıldım ama seveni çok.) Ve tabii ki After Life!

5. Bonus: Jim Carrey’nin tüm filmleri!!!

Öneri: Önce Türkçe altyazılı izleyip konuyu anladıktan ve kelime yapılarını not aldıktan sonra ikinci kez İngilizce altyazı ile izlersek harika bir gelişim göstermek kaçınılmaz olacaktır. Bu yapıları, sesli olarak tekrar etmekte fayda var...

Enjoy watching!

İNGİLİZCENİZİ GELİŞTİRECEK NETFLİX DİZİ ÖNERİLERİ
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok

Ad

E-posta *

Mesaj *