ŞARKI İLE DİL ÖĞRENME

Şarkı ile dil öğrenme

"ŞARKI" dinleyerek dil öğrenmeyi keyifli hale getirmeye ne dersiniz?

Gerek ritmik olması gerekse de bol miktarda kelime yapısı içermesi sebebiyle 'şarkılar' aracılığıyla dil öğrenme sürecimizi verimli, eğlenceli ve hızlı bir hale getirebiliriz:

Öncelikle yapmamız gereken, sevdiğimiz birkaç şarkı belirlemek (hatta başlangıç seviyesindeyseniz çocuk şarkıları ve kelime yönünden çok zengin olan Disney şarkıları tercih edilebilir) ve bu şarkıları sık sık dinleyerek sözlerine ve ritmine aşina olmak.

Daha sonra, hedef dilin yani öğrendiğimiz dilin ve ana dilimizin yer aldığı şarkı sözlerinin çıktısını almak (https://musixmatch.com tercih edebilirsiniz, diğer sitelere göre daha nitelikli sonuçlar veriyor bence) ve sözlerde geçen kelime yapılarını çıkarmak.

Bu yapıları not almak ve sık sık tekrar etmek kelime bilgimizi büyük oranda geliştirecektir. Bir sonraki aşama ise telaffuz gelişimi. Bunun için de şarkıyı söylemeye çalışmalıyız (sesinizin kötü olmasının ve hatta evinize alt komşunun gelmesinin hiç önemi yok!) ve sesimizi kaydetmeliyiz. Son olarak, bu kayıtları şarkının kendisiyle karşılaştıracağız ve günden güne iyiye gittiğimizi göreceğiz.

Enjoy listening!

 

ŞARKI İLE DİL ÖĞRENME
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

1 yorum

  1. Bu yöntem çok güzelmiş hocam, mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Ad

E-posta *

Mesaj *