KELİME ÖĞRENME UYGULAMALARI

 


Kelime bilgisini geliştirmek, hedef dili öğrenme sürecinin en önemli unsurlarından biri. Dil bilgisi bilmeden kendimizi bir şekilde ifade edebiliriz ancak kelime bilmeden düşüncelerimizi, mesajlarımızı karşı tarafa aktarmamız çok mümkün olmayacaktır. Malum, kelime ezberlerken ya da ezberimizi güçlendirmeye çalışırken çeşitli stratejiler geliştirmeye ve tekrar etmeye ihtiyaç duyarız. Bu yazıda, başarılı bulduğum ve kelime öğrenme sürecini eğlenceli hale getirecek Flashcard uygulamalarından bahsettim. Faydalı olacağını umuyorum.

1. Brainscape: https://www.brainscape.com/ ‘Spaced-repetition’ yani aralıklı tekrar yöntemiyle daha güçlü bağlantılar oluşturmanızı sağlayan bir uygulama. Şöyle ki, Anki gibi öğrenemediğiniz ya da öğrenmede zorluk yaşadığımız kelimeleri daha sık karşınıza çıkarıyor. Kendi setinizi oluşturabilir ya da var olan setleri kullanabilirsiniz. Uygulamanın güzel yanlarından biri de aynı zamanda ilerlemenizi de gösteriyor olması.


İngilizceden farklı bir dil öğrenmek isterseniz birçok grammar flashcard’ları da mevcut: https://www.brainscape.com/packs/a-grammar-explanations-and-phrases-7050066

2. Magoosh: https://toefl.magoosh.com/flashcards/vocabulary

Hem seviyenize uygun İngilizce kelime öğrenebilirsiniz hem de Toefl gibi sınavlara hazırlanabilirsiniz. iOs ve Android uygulamaları da mevcut.





3. Yine hem iOs hem de Android destekli Quizlet ve Memrise’ı herkesin bildiğini varsayarak değinmiyorum bile. Memrise’ın en sevdiğim yanı fotoğraf çekerek kendi sözlüğünüzü oluşturabilme fırsatı sunuyor olması. Üstelik bunu kendi içinde kategorilere ayırarak yapıyor.



4. Drops: https://languagedrops.com/ ‘Ben kelime seti hazırlamakla uğraşamam, olanı kullanayım’ diyorsanız, Fransızca öğrenme sürecimde severek kullandığım bu uygulamaya muhakkak bir şans vermenizi öneririm. Kelimeleri resimlerle eşleştirerek sunmasına ek olarak birçok farklı aktivite seçeneği de sunuyor. Dezavantajı beş dakikalık kullanım hakkı sunuyor olması. Bir sonraki ücretsiz kullanım hakkı için on saat kadar beklemek gerekiyor.



5. Chegg: https://www.chegg.com/flashcards Kullanımı en kolay flashcard hazırlama uygulamalardan biri olduğunu düşünüyorum.


6. Cram:  https://www.cram.com/ Aynı şekilde, kolayca flashcard hazırlayabilir ya da ilgi alanlarınıza göre hazırlanmış kelime setleri üzerinde çalışabilirsiniz. Ayrıca iki farklı kelime oyunu seçeneği de mevcut.




7. Son olarak, kelime seti değil de kendi sözlüğümü oluşturmak istiyorum derseniz, LeonardoEnglish ile kendi sözlüğünüzü oluşturmayı deneyebilirsiniz: https://www.loom.com/share/1bba7a36c0c246f79f239e15596ea4fc

P.s. Kendi setinizi oluştururken lütfen doğru kaynaklardan/sözlüklerden yararlandığınıza emin olun. Yanlış kalıcı öğrenmeleri ilerleyen zamanlarda düzeltmek kolay olmayacaktır. Keyifli öğrenmeler dilerim.

KELİME ÖĞRENME UYGULAMALARI
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok

Ad

E-posta *

Mesaj *